Твір на тему "Наші духовні цінності" | ГДЗ - Готові домашні завдання | Скачати презентації - готові презентації PowerPoint

Твір на тему "Наші духовні цінності"
Мені раніше не доводилося глибоко замислюватися, що таке духовні цінності і яке їх значення в нашому житті.

Духовні цінності, це словосполучення ми чуємо дуже часто, і незнайомим його не назвеш. Однак, якби мене попросили пояснити його зміст, мабуть, це було б важко!

Щоб розібратися в цій темі і написати твір я вирішила почитати статті в Інтернеті , але виявилося , що філософи розповідають про це по -своєму , релігійні діячі мають іншу точку зору, і на форумах багато суперечок. Я теж спробувала розібратися в цьому питанні.

З цінностями все зрозуміло , це те , чим ми дуже дорожимо , бережемо , намагаємося отримати . А з « духовними » все складніше. Судячи по кореню це щось пов'язане з душею , але чому в російській мові два поняття «дух » і «душа » застосовуються до людини ? Чому , наприклад , характеризуючи людини , кажуть «світла душа» , « дрібна душонка » , « гнила душа» або «сильний духом» , «здоровий дух». Напевно, тому що дух у людині , це щось прекрасне , урочисте , більш близьке до Бога , ніж душа . Душа ж , якщо живе за законами плоті , може бути дрібною , гнилий , а якщо по закону Божому , то стає світлою , доброю, прекрасною. Напевно , саме тому цінності називаються таки духовними , а не душевними . Якщо моє припущення вірне , то стає зрозумілим , що духовні цінності це щось наближає людину, її душу до Бога.

Я вважаю , що основними духовними цінностями є : православна релігія , яка допомагає людині прагнути до духовності , наближає його душу до Бога ; мистецтво, яке пробуджує найсвітліші і піднесені почуття і виховує душу.

Чи можуть люди жити без духовних цінностей? Напевно , можуть , але я думаю , що все зло на планеті трапляється через людей, у яких цих цінностей немає !


Категорія: Готові твори | Переглядів: 257
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]